doğru çözüm. mühendislik...
 

Ahşap Kompozit Pencereler Hakkında Merak Edilenler

Kompozit Nedir?

Birbirinden farklı fiziksel, kimyasal özellikler barındıran iki ya da daha fazla maddenin bir araya gelerek oluşturdukları yeni malzemeye kompozit ismi verilir. Bu malzemeleri birleştirmek için eritme, kaynatma gibi işlemler uygulanır ve sonucunda ham madde elde edilir. Bu maddeler, birleşme esnasında birbirlerinin zayıf noktalarını kapatmak için birbirleriyle etkileşime geçer. Kompozitlerin geneli iki temel malzeme içerir. Bunlardan biri Matris adında bağlayıcı maddedir, diğeri ise Takviye adı verilen taşıyıcı maddedir.  Elde edilen ham madde doğada ve beşeri yapıtlarda sıkça karşımıza çıkar.

Kompozit Türleri

Kompozit maddeler kendi aralarında doğal, erken ve modern olmak üzere üçe ayrılır. Doğal kompozit daha çok doğada, hayvanlarda ve bitkilerde bulunur. Erken kompozit inşaat malzemelerinin yapımında kullanılır. Modern kozmonit ise daha çok pencere, panel, iç-dış kaplama alanında kullanılır.

Kompozit Pencereler

Pencerelerde bu işlem yine farklı maddelerin bir araya gelmesiyle gerçekleşir. Kompozit pencereler özel oluşumlar için en önerilen etkileyici çözümdür. Ahşap alüminyum, ahşap PVC ve PVC alüminyum gibi malzemelerin bir araya gelmesiyle oluşur. Ahşap pencereye doğallık sağlarken alüminyum ise yapıya sağlamlık katar. Bunlar PVC sistem ile birleştiğinde izolasyon sorunu da ortadan kalkmış olur ve beklentileri tamamen karşılayan pencereler ortaya çıkar. Kaliteli ve uzun ömürlü kompozit pencerelerde TSE belgesinin olması gerekir.

Kullanım Alanları

Teknolojinin son ürünlerinden biri olan kompozit pencereler inşaat sektöründe oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Kamu/Hizmet Binaları, Konutlar, Yüzme Havuzları, İş Merkezleri, Büro ve Ofisler, Spor Salonları, Alışveriş Merkezleri, Çatı, Tuvalet ve Banyolar, Otobüs Terminalleri, Villalar ve daha birçok alanda kompozit pencereleri görmek mümkündür.

Kompozit Penceler Dört Farklı Şekilde Uygulanır:

- Ahşap Alüminyum Kompozit Pencere
- Alüminyum PVC Kompozit Pencere
- Ahşap PVC kompozit Pencere
- Fiberglass Pencere

Kompozit Pencelerin Genel Özellikleri

- Bu pencereler sağladığı kolaylık sayesinde evinizde ve iş yerinizde rahat nefes almanızı sağlar.
- Mükemmel bir ses ve ısı yalıtımı özelliğine sahiptir.
- Ömür boyu kullanabilirsiniz, dayanıklı malzemesi vardır.
- Olumsuz hava koşullarına karşı dayanıklıdır.
- Uygun ek ürünler ile desteklendiği taktirde hırsızlık gibi tatsız durumlara maksimum güvenlik sağlar.
- İtme, çekme, yaslanma gibi fiziksel etkilere karşı dayanıklıdır.
- Özel conta sistemi ile harika sızdırmazlık sağlar.
- Rüzgara karşı dayanıklıdır, performansı yüksektir.
- %60 - &70 oranında ısı taraffusu sağlamanıza yardımcı olur.

Ahşap Kompozit Pencereler

Ahşap kompozit pencereler, doğal bir yapı malzemesi olan ahşap ve dayanıklı özelliğe sahip alüminyumun bir araya gelmesiyle üretilir. Ahşap, çok bakım gerektirdiği düşünüldüğü için bugüne dek pek de kullanılmayan bir malzemeydi. Alüminyumunn katkısıyla bu tabular ortadan kalkmış olup, oldukça kullanışlı pencereler üretime geçmiştir. Bu sayede her geçen gün kullanımı daha da artar olmuştur.

Ahşap ekolojik bir madde olduğu için doğa için sağlıklı ve geri dönüşüme uygundur.   Pencerelerde kullanımı oldukça yaygın olan ahşap malzemesi sanılanın aksine yangına beton, demir gibi malzemelerden daha dayanıklıdır. Ahşap hava emici özelliğine sahip olduğu için evdeki nemi emip rutubet oluşmasını da engeller.

Ahşap kompozit pencereler ile çeşitli türde pencere oluşturmak mümkündür. Bunlardan bazıları: içe açılan, dışa açılan, içe ve dışa açılan, sürgülü kapılar ve katlanır kapılardır. İçe bakan yüzey ahşap olduğundan çeşitli ağaç desenlerine sahiptir. Ahşap görünüm eve sıcaklık ve görkemli bir görünüm sağlar. Dışa bakan yüzeyde ise çeşitli renk, doku ve desen seçenekleri vardır.

Ahşap Kompozit Pencerelerin Genel Özellikleri

- Akustik iletkenlik sayesinde ses geçirmez.
- Yangın esnasınsa asla ısınıp erime yapmazlar.
- Ömrü uzundur.
- Ahşap dış etkenlere kapalıdır ve bakım gerektirmez.
- Ahşabın doğal yapısı sıcak bir ortam sağlar.
- Doğal olduğu için çeşitli ağaç desenleri kullanılarak dizayn edilebilir.

Renk Seçenekleri

Ceviz, altın meşe, maun, budaklı maun, sedir, gri, antrasit, budaklı meşe, antik ceviz, ekosal gri, rüstik meşe, saten gri, beyaz, ardıç, kayın, kestane, koyu yeşil, füme, kızılçam, kahve, siyah, fındık, koyu kahve, gece mavisi, vizon.

Kullanım Süresi ve Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Kompozit pencerelerde yaşayacağınız olası her durumun bi çözümü vardır. Dolayısıyla uzun ömürlü pencerelerdir. Alüminyum, ahşap ve PVC sistemlerinin uzun ömürleri vardır. Ahşap herhangi bir bakım istemez. Onun dışında pencerenin dış yüzeyindeki kısım arada temizlik ürünleri ile temizlenebilir.

Kompozit Pencereler Sağlık Açısından Güvenli Midir?

Gelişmekte olan teknoloji insan hayatına yarar sağlamakla birlikte zarar da getirdi. Bu durumda son moda teknolojileri evimizin içine sokarken düşünmek gerekiyor. İşte tam bu noktada çözüm olarak, A. G. Holzmann isimli bilim insanının elli yıllık deneyimi ve son teknoloji ile geliştirdiği Ahşap Kompozit Pencere Sistemleri hayatımıza giriyor. A. G. Holzmann ve üstün çabaları sayesinde ahşap pencerenin sağlığı yeniden hayatımıza dahil oluyor. Sunduğu estetik güzelliğin dışında ahşap kompozit pencereler; oda iç ısısını dış şartlardan koruyor. Aynı zamanda ses yalıtımı ve hırsızlığa karşı güvenlik beklentilerine de çare buluyor. Uygun aksesuar ve ek ürünler ile tamamlanan bu kompozit pencerelerle hırsızlık güvenliğinizi maksimuma çıkarmak mümkün. Üretiminde değerli ve seçkin ağaçlar kullanıldığından olsa gerek evlere görkemli bir görünüm sağlıyor. PVC, MDF gibi yapay malzemelere göre ahşabın sağlık açısından yararları vardır, bunlar:

- Nefes alan malzeme olması, yani evin içindeki nemi emip rutubeti önlüyor.
- Kullanım esnasında diğer malzemeler gibi havaya zararlı maddeler yaymıyor.
- İnsanın ruhunu dinlendirici renk ve yapılara sahip olduğu kanıtlanmış.
- Yangın çıktığı taktirde Dioksin gibi çeşitli zeirli gaz salınımı yapmaz.

Ahşap Pencere Yapımında Kullanılacak En Uygun Ağaç Cinsleri

Ahşap pencereler yapımında -binlerce farklı türü olduğu için- çeşitli ağaçlar kullanılabilir. Dünya üzerinde binlerce ağaç türü vardır. Hepsi birbirinden farklı özelliğe sahiptirler. Renk, doku, boya tutup tutmamaları, zedelenme, kurutma kolaylıkları gibi birçok özelliğe sahiplerdir. Seçilen ağaç cinsine göre fiyat ya azalır ya da artar. Ahşap kompozit pencere üretiminde genellikle Sarıçam, Meşe ve Meranti ağaçı tercih edilir.

Ahşap Pencere Fiyatları

Pencere değişimindeki maliyeti en önemli faktör elbette kullanılan malzemedir. Amacınız en özgün şekilde pencerenizi yenilemekse ahşap pencere bunun için birebir. Bu pencere size özgün ve klasik görünümün yanı sıra müthiş bir yalıtım hizmeti de sağlayacaktır. Ortala bir fiyat verecek olursak 2.5 metre kare için 2.000 - 3.000 TL gibi bir maliyeti oluyor.

Pencere Fiyatını Etkileyen Faktörler

Pencere fiyatını etkileyen en önemli faktörlerden birisi kullanılacak malzemedir. Evlerimizin güvenliği ve estetik duruşlar sağlamak için kaliteli malzemeler tercih etmek gerekiyor. Bunun dışında yalıtım, sağlamlık, yanıcı özelliklere sahip olup olmaması gibi gözlemlememiz gereken birkaç unsur daha var. Çerçevede kullanılacak malzeme yaklaşık olarak maliyetin yarısı oluşturur.  Geri kalanını ise işçilik ve taşıma işlemleri oluşturuyor.

Pencere Kullanımında Bilinmesi Gerekenler

Ekstra bakım istemeyen malzemeleri tercih ettiyseniz düzenli olarak temizlik ürünleri ile silmek yeterli olacaktır. Bu pencerenizin uzun ömürlü olmasını sağlayıp gerekli işlevleri yerine getirmesine de yardımcı olur.